ساخت وبلاگ دانلود رمان چت روم
آغوز در مقایسه با شیر

ماکیان البرز

ماکیان البرز

آغوز در مقایسه با شیر

 آغوز در مقایسه با شیر کامل تقریباً دو برابر ماده خشک، سه برابر مواد معدنی و 5 برابر پروتئین دارااست . همچنین از نظر انرژی و ویتامین‌ها غلظت بالاتری دارد، به تیتر مثال غلظت ویتامینA در آغوز 9 برابر شیر است . میزان بالای ویتامین‌های A , D, و E و چربی در آغوز اهمیت دارد چون گوساله نو متولدشده ذخایر کمی از این مواد مغذی دارااست . بعلاوه، غلظت کمتر لاکتوز در آغوز وقوع اسهال در گوساله را کاهش می‌دهد . 

 
 
 
مادر در درحال حاضر نازونوازش گوساله اش 
ترکیبات 
بیولوژیکی آغوز(ایمونوگلوبولین ها و ترکیبات ایمنی) بیشترین اهمیت ترکیبات بیولوژیک آغوز در امداد به سیستم ایمنی می باشد . آغوز حاوی بخش اعظمی از فاکتورهای رویش هست که به فعال‌سازی سلول‌ها و عضلات سیستم گوارش کمک می‌نماید . از جمله مهم ترین ترکیبات ایمنی در آغوز ایمونوگلوبولین ها و لوکوسیت­­­­­­­ها(گلبول‌های سفید) است . گلبول‌های سپید آغوز شامل: لنفوسیت‌ها(23%)، نوتروفیل ها(38%) و ماکروفاژها(40%) میباشد . 
ایمونوگلوبولین های آغوز شامل: ایمونوگلوبولین G (IgG) 75%، ایمونوگلوبولین M (IgM) 10-15% و (IgA) A 10-15% می‌باشد 
 
عوامل مفید بر کیفیت آغوز گوساله آغوز استاندارد بایستی بیش از 50 گرم درلیتر ایمونوگلوبولین Gداشته باشد . میزان مطلوب مصرف آن در 24 ساعت 10% وزن بدن می‌باشد . برهه زمانی دادن او‌لین وعده آغوز به گوساله می بایست طبق مطالعات تازه ذیل 45 دقیقه تا یک ساعت باشد(Osaka et al, 2014) در مطالعه اوساکا و همکارانش در سال 2014 بیشترین ایمونوگلوبولین G سرم مربوط به گوساله‌هایی بود که کمتر از 45 دقیقه آن گاه از تولد، اولی وعده آغوز را دریافت کردند . درحالی‌که نسبت به بقیه گروه‌ها آغوز کمتری دریافت کردند و بازدهی جذب نیز در این مجموعه اکثر بود . قابلیت جذب ایمونوگلوبولین Gاز به دنیاآمدن تا 6 ساعت بعد از آن از آن، به ازای هر ساعت 3% کاهش می یابد . با دقت با یافته‌ها توصیه می شود دست کم 3 لیتر آغوز با غلظت ایمونوگلوبولین G بیش از 40گرم در لیتر در اولین وعده آن گاه از به دنیا آمدن به گوساله داده شود . توشه میکروبی آغوز باید کمتر از 100 هزار در میلی‌لیتر باشد(<100,000 cfu/ml) . 
 
گوساله 
در حالا شیر خوردن دست اندرکاران 
مفید بر میزان ایمونوگلوبولین Gآغوز حجم شیر اولیه: گاوهایی که بیش از 18 پوند(8 .16 کیلوگرم) آغوز ایجاد می‌کنند، به دلیل افزایش رقت، غلظت ایمونوگلوبولین Gکمتری دارند . همینطور نشت شیر و یا شیردوشی گذشته از زایمان منجر ارتقا رقت و کاهش کیفیت آغوز می گردد . حالت ایمنی: مواجه دام با پاتوژن ها در طول زندگی و واکسیناسیون باعث ارتقاء غلظت ایمونوگلوبولین Gمی‌شود ارتفاع دوره‌ی خشکی: دست‌کم زمان کم آبی اضطراری برای انتقال و تغلیظ آنتی بادی‌ها از خون به آغوز 3 تا 4 هفته میباشد . تغذیه زمان خشکی: گاوهایی با جیره دارای نبود پروتئین و انرژی در دوره کم آب کیفیت آغوز زیر تری دارند . 
 
سن گاو: مربوط به مواجه گاو با پاتوژن ها در ارتفاع زندگی میباشد . کمترین کیفیت آغوز مربوط به گاوهای دو ساله است و با ارتقاء سن کیفیت آغوز ارتقا میابد ولی این ارتقاء احتمالاً خطی نمیباشد . نژاد: آغوز نژاد جرسی با 66 گرم بر لیتر ایمونوگلوبولین Gبهترین کیفیت و آغوز هلشتاین با 48 گرم بر لیتر ایمونوگلوبولین G کمترین کیفیت آغوز را دارند . سایر نژادها از حیث کیفیت آغوز در فی مابین این دو نژاد قرار میگیرند . فصل: سرمای شدید در مناطق شمالی و همینطور گرمای طاقت‌فرسای مناطق جنوبی هر دو به تیتر استرس سبب کاهش کیفیت آغوز میشود . 
 
اهمیت 
ایمونوگلوبولین G فراوان‌ترین آنتی بادی مو جود در آغوز میباشد . به طور مستقیم در ساعتها اولیه معاش گوساله به ادله فضاهای بین اتصالات محکم(سستی اتصالات محکم) در دیواره روده جذب می گردد . کیفیت آغوز، مقدار ایمونوگلوبولین Gآن و مدت دادن اولین آغوز ارتباط مستقیمی با مقدار ایمونوگلوبولین G جذب‌شده و سالم گوساله دارد که با گردش در جریان خون گوساله در هفته‌های نخستین معاش به نزاع با عفونت‌ها و بیماری‌ها یاری می‌کند . مطالعات نشان می‌دهد که نرخ زنده‌مانی گوساله‌ها رابطه مستقیمی با اندازه ایمونوگلوبولین G جان دار در سرم داراست . در مقایسه دو تیم گوساله در روز 56 زندگی، گروهی که اندازه ایمونوگلوبولین Gسرم بیش از 10 گرم در لیتر سرم داشتند در صد زنده‌مانی 96 درصد گزارش شد، درحالی‌که گروهی که کمتر از 10 گرم بر لیتر ایمونوگلوبولین Gسرم داشتند درصد زنده‌مانی 91 درصد بود . 
امتیاز بدهید : 1 2 3 4 5 6 | امتیاز : 3
موضوع : | بازدید : 29
برچسب ها : پرس پلت,
+ نوشته شده در پنجشنبه 13 تير 1398ساعت 15:00 توسط علی پور |