ساخت وبلاگ دانلود رمان چت روم
گله گاو با نژاد خالص و خوب

ماکیان البرز

ماکیان البرز

گله گاو با نژاد خالص و خوب

 ممکن است 

بیش از داشتن یک گله گاو با نژاد خالص و خوب و همینطور تجهیزات بالا، 
وجود یک مدیر توانمند و آگاه بتواند یک دامداری را به یک دامداری مثال و با ایجاد و رکورد بالا تبدیل کند . 
مدیری که علاوه بر تجربه از علم روز نیز با خبر بوده و آن را به خیر و خوبی بکار پیروز شود . 
 
اما 
گاهی توجه به نکات کوچک ولی اصلی و کاربردی که گاهی به آن دقت نمی‌شود، 
می تواند 
روش حل اکثری از مشکل ها به وجود آمده در گله باشد و در نتیجه راندمان و 
رکورد گله را تا حد متعددی بهبود بخشد . 
در ادامه به یک سری از این نکات اشاره می‌کنیم: 
۱- بزرگ‌ترین نیاز گاو انرژی و بعد از آن پروتئین می باشد . 
 
۲- اثر تغذیه در پروتئین شیر، کمتر از چربی شیر می باشد . 
 
۳- جیره‌های اندک انرژی، پروتئین شیر را میان ۱/۰ تا ۳/۰ واحد کاهش می‌دهند . 
 
۴- در جیره‌هایی که مواد خشبی متعددی دارند، پروتئین شیر کاهش می یابد . 
 
۵- 
به کارگیری از منابع پروتئینی گوناگون در جیره گاو‌های شیری، 
سبب خوب تر شدن کیفیت جیره می شود . 
 
۶- دست کم اندازه سفارش شده علوفه در ماده خشک جیره‌های غذایی ۴۰ تا ۶۰ درصد می‌باشد . 
 
۷- 
مصرف ماده خشک دام، پاره ای میباشد که حیوان در طی روز می‌خورد، 
نه آن مقداری که در آخور ریخته میگردد . 
 
۸- گاوها به ازای هر ۴۵۰ گرم ماده خشک مصرفی، حدود ۹۰۰ گرم شیر ساخت می کنند . 
 
۹– 
توجه کارداران کاهش مصرف ماده خشک 
در 
گاوها که خود مشتمل بر موردها تحت است؛ – 
کاهش ماده کم آب جیره – 
خالی بودن آخورها و گرسنگی گاوها – 
کمبود فضای آخور و تراکم فراوان در جایگاه – 
بالا بودن مواد خشبی جیره – 
اندک بودن آبشخور وعدم دسترسی به آب – 
کپک زدگی خوراک – 
استرس گرمایی و عدم تهویه مناسب – 
خوش‌خوراکی زیر غذا و به کار گیری از علوفه بی‌کیفیت 
 
 
 
گاو 
شیری گاو 
شیری 
۱۰- یکی از موثرترین روش‌ها برای تغذیه گاوها براساس بضاعت تولیدی، دسته‌بندی آنان هست . 
 
دام‌ها را می‌توان براساس مرحله ایجاد شیردهی، روزهای شیردهی و شرایط ایجاد مثلی دسته‌بندی نمود . 
 
۱۱- همیشه باید آب و غذا در اختیار دام باشد و آخورها منزه نگه داشته شوند . 
 
۱۲- در حالتی که گاوها آب نخورند، شیر ایجاد نمی‌کنند و در شرای آب سالم و جدید مصرف‌کننده ، شیر بیشتری ساخت خواهند کرد . 
 
۱۳- حداقل هفته‌ای دو بار می بایست آبخوری‌ها شست و رفت شوند تا از تجمع باکتری‌ها پرهیز شده وآلودگی‌های آب کاهش یابد . 
 
۱۴- تنش حرارتی در گاوهای شیری یکی از عوامل کاهش تولید شیر و باروری در فصل تابستان است . 
 
۱۵- دمای مناسب برای گاوهای شیری در میان ۳ تا ۱۹درجه سانتی‌گراد هست . 
 
در 
صورتی که دمای هوا از ۲۷ مرتبه سانتی‌گراد فراتر رود، مصرف ماده خشک دام‌ها کاهش می‌یابد 
و در دمای فراتر از ۳۲ درجه، تولید شیر فی مابین ۳ تا ۲۰ در صد کمتر می‌شود . 
 
۱۶- 
در‌صورتی‌که نسبت کنسانتره به علوفه در جیره‌های غذایی نامناسب باشد و بیش از ۶۰ درصد جیره غذایی 
کنسانتره 
بکار رود PH شکمبه کاهش یافته، دام دچار اختلالات متابولیکی شده 
و تولید شیر آن کم می‌شود و ممکن میباشد بر ایجاد مانند اثر منفی بگذارد . 
 
۱۷- برای پرهیز از تولید گاوهای خشک چاق در گله بایستی از جیره‌های اندک انرژی در انتهای دوره شیردهی و در عصر خشک استفاده نمود . 
 
۱۸- در صورتیکه تلیسه‌ها در هنگام بلوغ چاق بوده باشند، پس از وضع حمل شیر قابل توقع را ایجاد نخواهند کرد . 
 
۱۹- گاوها را فورا پس از شیر دوشی تغذیه نمایید تا حداکثر مصرف ماده خشک را داشته باشند . 
 
۲۰- 
غذا مضاعف مرطوب (خوراکی که بیش از حد مجاز مرطوب باشد) تولید بزاق را کاهش داده 
و در نتیجه سبب ساز افتPH شکمبه و اسیدی شدن آن می گردد . 
 
امتیاز بدهید : 1 2 3 4 5 6 | امتیاز : 3
موضوع : | بازدید : 30
برچسب ها : پرس پلت,
+ نوشته شده در شنبه 15 تير 1398ساعت 13:33 توسط علی پور |